فروش بذر گندم
گیاه گندم که نام علمی آن Triticum spp است، یکی از مهمترین غلات در سراسر جهان به شمار میآید. این گیاه استراتژیک، یکساله و از خانواده گرامینهها است. بذر گیاه گندم از لحاظ فصل کشت به دو دسته بهاره و پاییزه تقسیمبندی میشود. با توجه به اینکه در این دو فصل بذر گندم در کشور کاشته میشود، در نتیجه بیشترین میزان خرید و فروش بذر گندم در این بازه زمانی انجام میشود.
انواع خانواده گندم
بهتر است قبل از تهیه بذر گندم ، خانواده این گیاه استراتژیک و نوع استفاده آنها را بهتر بشناسیم. بهطورکلی گیاه گندم به سه گونه زیر تقسیمبندی میشود.
-
گندم معمولی:
اینگونه گندم هگزاپلوئید است و اهمیت زیادی در مناطق قارهای و تولیدی سنتی مانند مناطق شمالی مرکز چین ، جنوب غربی استرالیا ، آرژانتین و شبهقاره هند دارد. بهترین گونه مورد استفاده برای تولید نان در جهان، گندم معمولی است.
-
گندم دوروم:
اینگونه گندم برای تولید برخی از انواع نانها و ماکارونی مورد استفاده قرار میگیرد.
-
گندم اسپالتا:
اینگونه گندم، تا اواسط قرونوسطی غله اصلی کشورهای اروپایی بوده است در حال حاضر در مقیاس بسیار کوچکی در برخی مناطق کوهستانی اروپا کشت میشود و برای تأمین غذای حیوانات مورد استفاده قرار میگیرد. در اینگونه، بذرها بعد از خرمنکوبی در داخل پوشینه باقی میمانند.
انواع گندم
معمولاً گندمها را از نظر کاشت به دو دسته بهاره و پاییزه تقسیمبندی میکنند. باتوجهبه اینکه شرایط رشد و نمو آنها از نظر آبوهوایی با یکدیگر فرق دارند در نتیجه گندم بهاره و پاییزه از نظر رنگ، بافت، شکل و… با یکدیگر متفاوت هستند. یکی از تفاوتهای ظاهری این دو نوع دانه، در عمق شیار آنهاست. دانه گندم، دارای شیاری است که در طول دانه قرار دارد، عمق این شیار در رقم پاییزه زیادتر از رقم بهاره است. همچنین طرفین این شیار در رقم پاییزه گوشهدار و در رقم بهاره گرد است. در ادامه مقاله فروش بذر گندم به بررسی آنها میپردازیم.
خصوصیات گندم بهاره
بذر این نوع گندم در اوایل بهار کاشته میشود و محصول آن تا اواخر تابستان برداشت میشود. رقم بهاره را در مناطقی کشت میکنند که گندم پاییز نمیتواند در برابر سرمای زمستانی آن مناطق مقاومت کند. زیرا زمانی میتوان بذر گندم را کاشت که دمای خاک به یک درجه سانتیگراد بالای صفر رسیده باشد. لازم به یادآوری است که میزان محصول دهی گندم پاییزه بیشتر از بهاره است.
خصوصیات گندم پاییزه
بذر این رقم گندم در فصل پاییز زمانی که دمای خاک از 13 درجه سانتیگراد کمتر باشد کاشته و محصول آن معمولاً در تابستان آماده برداشت میشود. گندمهای پاییزه دارای ریشههای عمیقتر و پرپشتتری هستند بهطوریکه ریشه این رقم از گندم تا عمق 200 سانتیمتری خاک نفوذ میکند زیرا گندمهای پاییزه فصل رشد طولانی تری نسبت به گندم های بهاره دارند.
بررسی فروش بذر گندم و ارقام گندم در ایران
به دلیل اینکه کشور ایران دارای تنوع اقلیمی متنوعی است. زراعت گندم بر اساس 4 اقلیم زراعی صورت میگیرد. این 4 اقلیم عبارتاند از:
· آبوهوای گرم و مرطوب سواحل دریای خزر
این اقلیم شامل استانهای گیلان، مازندران، گلستان و اردبیل است. بهخاطر اینکه این استانها متوسط بارندگی 350 تا 1000 میلیلیتر در سال دارند مناسب برای کشت بهاره هستند. ارقام گندمی که در این مناطق کاشته میشوند شامل تجن، زاگرس، شیرودی، چمران، رسول، دریا، کوهدشت، مغان 3، آرتا و آریا از خانواده دوروم است. میزان فروش بذر گندم در این نواحی در فصل بهار افزایش مییابد.
· آبوهوای معتدل فلات مرکزی
این اقلیم شامل استانهای اصفهان، یزد، تهران، قسمتهایی از شیراز، لرستان، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه و کرمان است. متوسط بارندگی سالانه در قسمت کویری صفر و در ارتفاعات 200 الی 300 میلیمتر است. در این مناطق گندم بهاره کشت میشود. انواع ارقام تیپ رشد بهاره شامل بذر مرودشت، پیشتاز، شیراز، مهدوی، کویر، قدس، روشن، نیکنژاد، بک کراس روشن، بم، سپاهان، سیستان، اکبری است
· آبوهوای گرم و خشک جنوب
این اقلیم استانهای خوزستان، بخشهای جنوبی شیراز، هرمزگان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و قسمتی از خراسان جنوبی را در برمیگیرد. میزان بارندگی در این مناطق که دارای آبوهوای گرمسیری هستند در حدود 40 الی 200 میلیمتر است. انواع ارقام تیپ بهاره برای این اقلیم شامل چمران، استار، هیرمند، داراب 2، دز، کویر، هامون، فلات، S-75-11 ، یاواروس و کرخه است.
· آبوهوای سرد کوهستانی
این اقلیم شامل استانهای آذربایجان غربی و شرقی، همدان، چهارمحال بختیاری، کردستان و بخشهایی از استان خراسان شمالی، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان میشود. متوسط بارندگی سالانه در این مناطق بستگی به ارتفاع منطقه دارد و در حدود 200 الی 1800 میلیمتر است. انواع ارقام قابلکشت تیپ زمستانه در مناطق سرد و کوهستانی شامل الوند، توس، شهریار، زرین، سایونز، MV-17 ، گاسکوژن، نوید، بک کراس، بزوستایا وگاسپارد است. بنابراین میزان فروش بذر گندم در این نواحی در فصل پاییز به حداکثر میرسد.
میزان بذر موردنیاز برای کشت گندم
کاشت گندم در بسیاری از مناطق به دلیل بحران جدی آب، به صورت دیم انجام میشود. در روش دیم عملکرد نهایی گندم به میزان بارندگی در آن اقلیم بستگی دارد. کشاورزان با کمک مروجین کشاورزی میتوانند نوع بذرها را انتخاب میکنند. بهطورکلی در کشت دیم میتوان در هر هکتار، حدود 60 کیلوگرم بذر کاشت این میزان در کشت آبی 200 کیلوگرم در هر هکتار است. باتوجهبه ارقام ذکر شده میتوان متوجه شد که میزان بذر استفاده شده در کشت دیم کمتر از روش آبی است زیرا بذرها در این روش باید از میزان رطوبت موجود در خاک برای رشد، استفاده نمایند. برای کاهش هدررفت بذرها کشاورزان میتوانند از دستگاههای مکانیزه برای کشت استفاده کنند. برخی از عوامل مقدار مصرف بذر را بیشتر از حد معمول میکنند، این عوامل عبارتاند از:
- درشت بودن اندازه برخی از ارقام گندم
- خاک سنگین
- کشت دیرهنگام بذر
- پنجهزنی کم برخی از واریتهها
- بذرپاشی با دست
- میزان جوانهزنی پایین بذر
- استفاده از بذرکار سانتریفیوژ
زمان مناسب کشت گندم و رابطه آن با فروش بذر گندم
کشت گندم بر اساس نوع اقلیم آبی و دیم متفاوت است. کشاورزان بر اساس نوع اقلیم و نوع بذر گندم، بهترین زمان کشت را انتخاب میکنند. بهتر است زمان کشت گندم را بر اساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی تعیین نمایید تا گندم فرصت کافی برای رسیدن به مرحله پنجه دهی را داشته باشد.
لازم به یادآوری است که زمان کشت در عملکرد نهایی محصول و سودآوری اقتصادی حائز اهمیت است. کارشناسان کشاورزی زمان کشت گندم را باتوجهبه دمای خاک تعیین میکنند. صفر فیزیولوژیک گندم 4 درجه است، ازاینرو اگر دمای خاک به کمتر از 4 درجه برسد رشد گندم متوقف میشود. میزان فروش بذر گندم باتوجهبه نظر کارشناسان در اقلیمهای مختلف آبوهوایی، متفاوت است.
برداشت گندم
بهترین زمان برداشت محصول گندم، هنگامی است که رطوبت آن به حدود 12 الی 14 درصد رسیده باشد در این زمان محصول تقریباً سفت شده است. استفاده از ماشینآلات نامناسب در هنگام برداشت گندم میتواند موجب هدررفت این محصول گردد ازاینرو استفاده از کمباینهای سالم و جدید میتواند تأثیر خوبی در افزایش میزان برداشت محصول داشته باشد. برداشت زودهنگام و یا دیرهنگام گندم، تأثیر منفی بر روی کیفیت و مقدار برداشت این محصول دارد. برخی از عوامل دیگری مانند دمای هوا، تراکم بوتهها، خصوصیات ژنتیکی گیاه، رطوبت دانهها، کیفیت کمباین و تجربه راننده بر میزان بذر برداشت گندم تأثیرگذار هستند.
نقش بذرهای اصلاح شده در کشاورزی و فروش بذر گندم
در انتخاب بذر مرغوب باید به رقم بذر، میزان محصول و مناسب بودن نوع بذر برای اقلیم هر منطقه توجه نمایید. استفاده از بذرهای اصلاح شده به دلیل مقاومت بالای آنها در برابر بیماریها و تنشها و شوکهای محیطی رو به افزایش است. بذرهای اصلاح شده کمک شایانی به کشاورزان در افزایش محصول، امنیت غذایی و بهبود معیشت میکنند. لازم است بدانید که با انتخاب بذر مناسب و باکیفیت میتوانید محصولات خود را در برابر آفتهای مختلف در امان نگه دارید، بنابراین برای افزایش تولید و به طبع آن بالارفتن درآمد کشاورزان، استفاده از بذرهای اصلاح شده حائز اهمیت است. بهطورکلی از مهمترین اهداف اصلاح بذر گندم میتوان به بهبود کیفیت محصول، مقاومت در برابر بیماریها و آفتهای مختلف، افزایش تولید گندم در واحد سطح، مقاومت در برابر تغییرات آبوهوایی اشاره کرد. این بذرها دارای بیشترین خلوص ژنتیکی هستند و قدرت جوانهزنی بالایی دارند از انواع بذرهای اصلاح شده داخلی میتوان به رقم شاهپسند، رقم سفیدک، رقم روشن، رقم سرداری و… اشاره نمود.
فروش بذر گندم
حجم فروش بذر گندم در تمام فصول سال یکسان نیست و عوامل مختلفی مانند قیمت بذر، عرضه و تقاضا، کیفیت بذر، میزان تولید سالانه و… به صورت مستقیم بر روی بازار فروش بذر تأثیرگذار هستند. اما باتوجهبه اینکه سطح زیر کشت گندم در ایران بسیار زیاد است در نتیجه بازار فروش بذر این محصول جزو بازارهای پررونق است. فروش این بذر به صورت حضوری و آنلاین انجام میگردد. لازم به یادآوری است که حجم تقاضای بالای کشاورزان برای خرید بذر گندم باعث شده است که برندهای مختلفی اقدام به تولید و بستهبندی انواع بذر گندم کنند. توجه داشته باشید که محصول ارائه شده از طرف این برندها با یکدیگر متفاوت است. پس دقت کنید که نوع بستهبندی و نام برند ارتباط مستقیمی در قیمت بذر گندم دارد.
قیمت بذر گندم
همانطور که در بالا ذکر کردیم بذر گندم دارای ارقام مختلفی مانند بذر گندم معمولی، بذر دوروم، بذر گندم اسپالتا است که هرکدام از این ارقام کاربردهای و مصارف متفاوتی دارند. در نتیجه قیمت لین بذرها با یکدیگر تفاوت دارد. بذر گندم معمولی بیشترین بازار خرید و فروش بذر را به خود اختصاص داده است زیرا از این نوع بذر برای تهیه نان استفاده میشود. قیمت انواع مختلف بذر گندم به فاکتورهای مختلفی مانند کیفیت و نوع بذر، نوسانات ارز، نوع بستهبندی، برند، تاریخ انقضا و… ارتباط مستقیم دارد. همچنین همخوانی عرضه و تقاضا جزو مولفههای تأثیرگذار بر قیمت این محصول است. زمانی که حجم عرضه این محصول کمتر از تقاضا باشد قیمت بذر گندم افزایش چشمگیری پیدا میکند. در ادامه مقاله فروش بذر گندم به قیمت مهمترین بذرهای موجود در بازار میپردازیم.
خرید و فروش بذر گندم حیدری
این نوع بذر که بیشتر در مناطق سردسیر توصیه به کاشت آن میشود یکی از ارقام اصلاح شده است. در سالهای اخیر حجم خرید و فروش بذر گندم حیدری به دلیل کیفیت و مقاومت بالای این نوع بذر در برابر سرما و انواع بیماریها افزایش چشمگیری داشته است. با خرید اینترنتی بذر حیدری میتوانید با حذف واسطهها و هزینههای اضافی، این بذر را با قیمت مناسب خریداری نمایید. لازم به یادآوری است که میزان فروش این بذر در طول سال یکسان نیست و عوامل متعددی مانند کیفیت، میزان تولید سالانه، عرضه و تقاضا، قیمت بذر گندم و… بر روی بازار فروش بذر حیدری تأثیر میگذارد.
قیمت بذر گندم سیروان
دلیل این که افراد زیادی تمایل به خرید بذر گندم سیروان دارند این است که این بذر ویژگیهایی مانند مقاومت زیاد در برابر گرما، مقاومت در برابر بیماریهای متعدد، مقاومت در برابر خشکی، زودرس بودن دارد. قیمت بذر گندم سیروان باتوجهبه نرخ روز ارز مشخص میشود یعنی افزایش نرخ دلار ارتباط مستقیمی بر روی قیمت این بذر گندم در بازار دارد.
فروش بذر گندم سایونز
به دلیل مزیتهایی که این رقم بذر گندم دارد، این بذر جزو ارقام پرفروش بازار به حساب میآید. در هنگام خرید این بذر بهتر است به کیفیت، نوع بستهبندی و تاریخ انقضا آن توجه نمایید.
قیمت بذر گندم دیم
قیمت این نوع بذر به نوع ارقام بذر و منطقه خرید آن بستگی دارد. از جمله ارقام این بذر رحمت، واران، هما، کمال، سرداری است. قیمت این نوع بذر هم به طور مستقیم بستگی به قیمت دلار دارد. پس در نتیجه نمیتوان برای آن قیمت دقیقی مشخص کرد. برای اینکه از قیمت فروش بذر گندم دیم مطلع شوید بهتر است به سایتهای معتبر مراجعه نمایید.
فروش بذر گندم پیشگام
باتوجه به بحران کمآبی، ارقام گندم آبی در مناطق سردسیر با کمآبی آخر فصل مواجه هستند. بهطوریکه بیشتر کشاورزان مجبور هستند به خاطر نداشتن آب در بهار، آبیاری آخر فصل برای رشد گندم را قطع نمایند. بذر گندم پیشگام مناسب برای مناطقی است که در آن مناطق کمآبی وجود دارد. از ویژگیهای بارز این رقم بذر، میتوان به مقاومت آن در برابر بیماری زنگ زرد و میزان تحمل به انجماد در اقلیم سردسیر اشاره کرد. همچنین این رقم بذر در برابر خوابیدگی در شرایط سیستم آبیاری بارانی مقاومت دارد به خاطر همین در مناطق سردسیر و کوهستانی کشور مانند آذربایجان غربی و شرقی، همدان، اردبیل و بخشی از استان خراسان، قزوین، زنجان و استان مرکزی کاشت این بذر بهترین پیشنهاد میگردد.